Bine ai venit in ultimul loc de pe internet de unde vrei sa inveti despre bani, venit pasiv, educatie financiara si crypto.

Chemarea Destinului

In caz ca traiesti sub o piatra Rusia a declarat razboi Ucrainei si a decis sa „demilitarizeze tara vecina” asa ca multi dintre noi si-au baut cafelutsa de azi destul de incordati. Unii poate s-au uitat la bilete de avion spre tari din America Latina sau au intrat pe portalul lor de stiri favorit. Eu mi-am pus un cub de zahar in plus si m-am uitat la charturi, ca asta fac de un an intreg. Dar nimic dramatic scadere de 10% pe BTC si mai mult pe altele, aurul si petrolul in top dar piata nu a „sangerat” prea tare. Interesanta lume in care traim unde un razboi in Europa are un impact de 10% asupra Bitcoinului dar un tweet dat de Elon Musk poate provoca daune de 3 ori mai mari. Asta spune destul de multe despre noi si despre piata.

Chemarea destinului BTC si 200 Weekly MA

Asa cum Putin vorbeste despre destinul Rusiei o sa vorbesc si eu azi despre destinul BTC – acela de a se intalni cu linia albastra din graficul de mai sus (200 Moving Average pe weekly chart). Acum poate parea de groza sa te gandesti ca poate sa mai cada pretul cu +40% dar istoric asta inseamna un bottom adevarat in crypto o scadere de 80% de la varf – ce ar marca etapa de capitulare in ciclu – si fiind vorba de un ciclu asta inseamna ca putem incepe din nou. Personal am ordine de BUY in trepte de 10% pana la 20.000 (ce coincide cu varful ciclului anterior si mai recent cu unde se afla 200MA acum) cum nu putem sa ne uitam in viitor sa vedem ce se intampla pe termen scurt putem se ne uitam in trecut si sa identificam un comportament similar. Personal consider ca daca pretul este in zona rosie din grafic reprezinta un pret foarte decent si tot ce e in albastru e un discount fantastic si istoric probabil ultima oara cand vom mai vedea astfel de preturi pentru Bitcoin. Asa ca daca ai 20.000 de USD la saltea foarte probabil vei avea ocazia sa faci investita vietii tale (sau a copiilor tai) – aceea de a deveni un wholecoiner (un termen folosit pentru cei ce detin un BTC intreg).

Daca vrei sa raspunzi la chemarea destinului este decizia ta – eu doar beau cafea prea multa si scriu prostii pe internet deci nu sunt cea mai de incredere sursa. Asa ca poate intr-un efort sa te ajut sa iei aceasta decizie voi prezenta parerile unor oameni mult mai inteligenti decat mine ce au sub tutela o suma de bani atat de mare incat nu iti poti imagina exact greutatea in kg a banilor pe care o au sub management. Vorbesc despre Fidelity Investments – un domn Jurrien Timmer care considera ca toata discutia asta despre pret pe termen scurt este pur si simplu zgomot.

Pretul BTC modelat pe adoptia internetului si pe cea a telefonului mobil.

In graficul de mai sus (cu watermark sa nu zici ca l-am facut eu de capul meu) poti vedea pretul BTC raportat la curba de adoptie a internetului si a telefoniei mobile. Cuplat cu faptul ca BTC este o activa cu un supply maxim fix iar rata de emisie scade o data la patru ani automat intelegem de ce ideea de a plati 1 milion de USD pe 1 BTC in urmatorii 10 ani nu este atat de iesita din comun. Acest proces poate accelera daca dolarul isi pierde si mai mult din valoare mult mai repede decat anticipam.

Cand te cheama destinul e o idee buna sa raspunzi. Spor la cafelutse si pace in lume va rog – ca ne-a ajuns.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: