Bine ai venit in ultimul loc de pe internet de unde vrei sa inveti despre bani, venit pasiv, educatie financiara si crypto.

Tarta – Episodul 2

Astazi sunt putin mahmur asa ca nu o sa scriu prea mult. Abia m-am trezit si sunt deja la a doua cafelutsa. Acum ceva timp discutam despre tarte (cum as incepe un portofoliu nou) – Din nou, nu reprezinta sfat financiar.

Poti sa vezi articolul cu tarta daca il cauti putin in blog, pot sa iti pun hyperlink dar ma ajuta daca imi faci pageviews incercand sa il gasesti asa ca nu o sa iti pun link.

Luna trecuta aveam o discutie cu o prietena care ma intreba ce face tarta si mi-am dat seama ca eu doar am zis un caz teoretic pe care nu l-am exemplificat. Nu e cool sa fac asta asa ca pe 15 Iulie m-am pus pe cumparat si am folosit cam 980 de USD sa fac tarta in proportia indicata. (in tampenii am pus XRP – o sa fac un post despre toate activele – dar nu acum ca sunt mahmur).

O sa fac o serie episodica in care tin tarta 4 ani de zile si pun un screenshot cu portofoliul in fiecare luna pe 15.

Acum regulile mele pentru acest exercitiu sunt simple:

  1. NU avem voie sa vand din active decat dupa 2025. (singura clauza de forta majora pe care o rezerv este daca exista o urgenta iminenta pe care nu o pot rezolva prin alte metode).
  2. Nu pot sa aloc mai mult de 5% din valoarea tartei unei active noi.
  3. Daca fac alocari noi in portofoliu NU pot sa depasesc 200USD pe luna. (adica sa presupunem ca ne merge bine cu slujba si putem sa investim suma asta pe luna).
  4. Am voie sa le tin in staking sa primesc dobanda pe ele (dar nu am voie sa vand dobanda)

Pentru ca acest exercitiu este pur si simplu ceva ce ne va ajuta sa ne distram si sa intelegem ce se intampla cu tarta noastra in ani de zile.

Tarta – Ep.1 15 August 2021

Putem vedea ca tarta deja a ajuns la o valoarea de 1542 USD, daca nu era un experiment probabil ca deja eram inclinat sa vand o parte si sa asigur macar 500USD profit, dar cum regulile experimentului nu imi dau voie sa fac asta trebuie sa mai astept inca 4 ani.

Astazi e pe verde maine poate sa fie pe rosu n-am de unde sa stiu eu doar astept. Mi-am pus alerte pe active daca ajung la pretul la care am cumparat, le-am pus in staking 3 luni (contracte ce iti ofera dobanda un concept similar cu depozitul la banca) si ma duc sa imi fac cafelutsa nr.3

In caz ca nu este deja clar, regulile puse mai sus nu reprezinta sfat financiar, eu fac acest experiment pe banii mei pentru ca sunt curios de rezultate si pentru ca am facut o promisiune la inceptul acestui blog ca nu iti voi recomanda ceva daca nu am pus eu din banii mei acolo sa vad care-i treaba. Acum tarta asta a degenerat intr-o serie pentru amuzamentul nostru si ma asigur ca am macar un post pe luna pe blog.

Spor la cafelutse si nu uita sa ii spui cuiva drag ca ii iubesti!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: