Bine ai venit in ultimul loc de pe internet de unde vrei sa inveti despre bani, venit pasiv, educatie financiara si crypto.

CARDANO – (ADA)

La cafelutsa de azi vorbim despre CARDANO sau ADA. M-am gandit sa fac o serie scurta introductiva despre diverse proiecte care imi plac mie si sa fac price updates din cand in cand. Acum e important de retinut ca orice price predition fac reprezinta o parere personala si nu constituie sfat financiar, k?

Cardano (ADA) se descrie ca o criptomoneda de a treia generatie. La fel ca Bitcoin (BTC), prima moneda digitala din lume, foloseste tehnologia blockchain. Dar, spre deosebire de Bitcoin, este mai rapid, mai scalabil si nu consuma atat de multa energie.

ADA

CARDANO este construita pe oplatforma blockchain descentralizata ce functioneaza cu dovada de miza (PoS) conceputa pentru a fi o alternativa mai eficienta la retelele de dovada a muncii (PoW). Scalabilitatea, interoperabilitatea si sustenabilitatea in retelele PoW precum Ethereum sunt limitate de sarcina infrastructurii a costurilor in crestere, a consumului de energie si a timpilor de tranzactie lent. (intreaba pe oricine face tranzactii pe ETH blockchain cat da pe gaz)

Charles Hoskinson, cofondatorul Ethereum blockchain care functioneaza pe dovada a muncii (PoW), a inteles implicatiile acestor provocari pentru retelele blockchain si a inceput sa dezvolte Cardano si criptomoneda sa principala, ADA, in 2015, lansand platforma si ADA in 2017.

Charles Hoskinson (baiat inteligent)

Some fun facts despre ADA:

  1. Tokenul lui Cardano este numit dupa primul programator de calculator din lume
    Creatorii lui Cardano iubesc numele. Fiecare pas din foaia de parcurs de dezvoltare a platformei poarta numele unui poet, scriitor sau informatician celebru.

ADA, simbolul nativ al lui Cardano, isi ia numele de la Ada Lovelace, fiica lui Lord Byron si matematician din secolul al XIX-lea. Multi cred ca gandirea lui Lovelace a pus bazele calculelor moderne.

  1. Foloseste o fractiune din energia Ethereum sau Bitcoin
    Consumul de energie Bitcoin si Ethereum (ETH) a fost in centrul atentiei recent, dupa ce Elon Musk a spus ca Tesla va suspenda achizitiile Bitcoin din cauza preocuparilor de mediu.

Bitcoin utilizeaza aproximativ aceeasi cantitate de energie ca Olanda in fiecare an. Consumul Ethereum este mai putin de jumatate din Bitcoin, dar este in continuare echivalentul unei tari mai mici precum Portugalia. In contrast, Cardano consuma aproximativ aceeasi cantitate de energie ca 600 de case americane in fiecare an.

  1. Cardano lucreaza cu guvernele din Africa
    Exista mai multe moduri in care blockchain-ul ar putea avea impact asupra vietilor. Unul dintre principiile fondatoare ale lui Cardano a fost rezolvarea problemelor din lumea reala, cum ar fi accesibilitatea economica.

Are o echipa cu sediul in Etiopia de cativa ani, calatorind si construind relatii cu guverne si ministere de pe continent. Recentul sau acord emblematic cu Ministerul Educatiei din Etiopia este cel mai mare proiect de pana acum.

Acest parteneriat foloseste platforma Cardano pentru a crea ID-uri digitale pentru 5 milioane de studenti. Acesta va oferi fiecarui student o inregistrare academica sigura si rezistenta la manipulare, care ramane cu ei pe viata. Pe masura ce se muta in forta de munca sau in colegiu, acel ID ii va ajuta sa-si dovedeasca acreditarile academice.

Inainte de a te conecta la exchange si de a cheltui toti banii pe Cardano, retine ca are inca un drum lung de parcurs.

De exemplu, Ethereum are deja in derulare contracte inteligente, in timp ce Cardano spera sa le lanseze mai tarziu in acest an.

Contractele inteligente sunt coduri autoexecutabile care permit utilizatorilor sa stabileasca conditii de plata. De exemplu, iti voi plati 5 ADA daca imi dai o copie a CD-ului tau cu Greatest Party Mix 1995. Acestea se afla in centrul multor aplicatii blockchain (Dapps) – asa ca nu te entuziasma prea tare ca o sa curga banii imediat. Vorbim aici de o investitie pe termen lung, si cand zic lung I mean luuuung.

Acum ca am terminat cu bla-bla sa vorbim despre pret ca asta te intereseaza nu?

ADA/USDT 5D

Ne uitam aici pe chartul de 5 day (ca sa vedem mai bine macro trendul pentru ADA. recunoastem Canalul Gaussian de mai devreme si avem inca doua linii noi. Cea galbena este Exponential Moving Average (EMA) pe 20 de zile si cea albastra este pe 50 de zile. Diferenta intre Simple si Exponential Moving Averages este ca EMA-ul pune un accent mai mare pe ultimele miscari de pret si este considerat un MA un pic mai actualizat/rapid.

Cu aceasta ocazie introducem si Fibonacci Retracement Levels!

Nivelurile de retragere a lui Fibonacci sunt linii orizontale care indica unde este posibil sa se produca suport si rezistenta. Ele se bazeaza pe numerele Fibonacci. Fiecare nivel este asociat cu un procent. Procentul este cat de mult dintr-o miscare anterioara a revenit pretul. Nivelurile de retragere Fibonacci sunt de 23,6%, 38,2%, 61,8% si 78,6%. Desi nu este oficial un raport Fibonacci, se foloseste si 50%.

Indicatorul este util deoarece poate fi tras intre oricare doua puncte de pret semnificative, cum ar fi un mare si un mic. Indicatorul va crea apoi nivelurile dintre aceste doua puncte.

Sa presupunem ca pretul unei actiuni creste 10 USD si apoi scade 2,36 USD. In acest caz, a revenit cu 23,6%, adica un numar Fibonacci. Numerele Fibonacci se gasesc in intreaga natura. Prin urmare, multi traderi considera ca aceste cifre au relevanta si pe pietele financiare. Nu ma intreba de ce – pentru ca suntem o adunatura de dubiosi probabil.

Fun fact: Raportul de aur de 0,618 sau 1,618 se gaseste in floarea-soarelui, formatiuni de galaxii, scoici, artefacte istorice si arhitectura.

Anywho, e important de mentionat ca eu il folosesc inversat ca ma ajuta sa identific actiunea de pret potentiala, probabil ca un trader cu experienta o sa zica ca sunt nebun – dar hei e ultimul loc de pe internet de unde vrei sa inveti cum sa faci bani asa ca nu ma lua prea in serios ca iti dai cafelutsa pe tine.

Un lucru interesant iti atrage atentia, ADA nu prea a fost asa afectata de corectia masiva din piata crypto.

-59% corectie ADA

Da a suferit o corectie destul de considerabila dar buying pressure a fost foarte solid in zona de 1 USD. Momentan 20EMA (linia galbena) este rezistenta de care ne tot lovim de 3 saptamani. Care coincide cu nivelul 1.414 pe Fib (Fibonacci Retracement). Pe termen scurt daca nu reusim sa trecem de aceasta rezistenta si mai vedem o corectie mare in piata o sa revizitam nivelul 1.272 sa ii zicem salut (adica la 0.9 USD).

Daca piata isi revine urmatorul nivel interesat se afla la 1.618 (unde stau si semintele de floarea soarelui) cu un pret de 2.6USD.

Cu aceste doua scenarii in minte, daca te gandesti sa intri acum in ADA exista un potential de upside de 89% si un downside de 34%. Daca nu esti optimist in legatura cu piata crypto atunci poti sa mai astepti sau sa pui buy orders pe la 1USD sau 0.9 USD pentru un potential upside de 189%.

Daca esti ca mine si vrei ceva pe termen lung Predictia mea de pret pentru acest ciclu de piata pentru ADA este inte 7USD si 19 USD. 19 USD reprezinta 2.272 pe Fib. Eu la 7 USD lichidez 50% (upside de azi 402%) din pozitie si restul gradual pana la 19 USD (upside de azi 1400%).

Nu uita sa spui cuiva drag ca ii iubesti si spor la cafelutse! Ne auzim la urmatorul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: